Utomhusaktiviteter – motion & sport

Många som bor i stuga gör det för att kombinera boendet med någon utomhusaktivitet. De allra flesta stugor ligger i ett naturnära område som bjuder på mängder av olika närliggande aktiviteter. Här kan du läsa mer om populära utomhusaktiviteter som du kan göra när du bor i stuga.

Jakt & fiske

Många av de bästa fiskeplatserna och jaktmarkerna ligger relativt avskilt från stora städer. Djuren trivs bäst långt bort från den mänskliga civilisationen. Här finns således inga hotell, men däremot finns det ofta jakt- och fiskestugor. Dessa är oftast enkla, men fullt utrustade för att klara av vintern såväl som sommaren. För personer som gillar att jaga och fiska är stugor ofta ett måste. Detta gäller framför allt under vinterhalvåret när det är för kallt för att tälta.

Golf & Minigolf

Många stugbyar ligger i närheten av golfbanor eller minigolfbanor. Minigolf är en uppskattad familjeaktivitet som inte kräver några förkunskaper ellr någon licens.

Sol & Bad

Många stugbyar ligger i närheten av havet, sjöar, älvar eller andra vattendrag. Detta gör det perfekt för familjer som vill njuta av sol och bad i en mysig och avslappnad miljö. Att bo i stuga gör det möjligt att laga egen mat och förbereda en picknick att ta med ut till stranden eller klippan.

Skidåkning

Många vinterstugor ligger i närheten av skidanläggningar eller skidspår. Det är mycket vanligt att bo i stuga under skidsemestern. Förutom att det är väldigt mysigt är det även praktiskt eftersom skidåkning kräver mycket utrustning. Med en egen stuga är det möjligt att ställa all utrustning direkt utanför dörren eller i ett litet skidförråd i stugan.

Vandring

Många utländska vandrare är imponerade över det svenska systemet med stugbyar längs med vandringslederna. Detta gör det enklare att planera vandringen. För många är det skönt att veta att de har en bekväm säng att se fram emot varje kväll efter en lång vandringsdag.